Contactgegevens

Bouwrecht • Projectontwikkeling • Vastgoed • Huurrecht • Aansprakelijkheidsrecht

Hein Stroeve (1965) is advocaat sinds 1991. Hij heeft zich toegelegd op vastgoed, bouwrecht en projectontwikkeling. In 2019 heeft Hein er de voorkeur aan gegeven om met zijn expertise als partner de specialistische praktijk van Severijn Hulshof te versterken.

Als partner vastgoed van een middelgroot advocatenkantoor heeft Hein de afgelopen decennia ruime ervaring opgedaan als erkend specialist, leidende tot kwalitatief hoogwaardig juridisch maatwerk in complexe zaken.

Zijn werkzaamheden richten zich – naast op algemeen vastgoed (transacties, zakelijke rechten, huur etc.) – met name op bouwrecht, architectenrecht en projectontwikkeling. Hein is betrokken bij grote projecten via verschillende invalshoeken: gemeenten, beleggers, ontwikkelaars, aannemers, architecten en andere adviseurs. Hij is thuis in de belangrijkste algemene voorwaarden: UAV(GC), DNR & RAW. De praktijk van Hein bestaat voor de helft uit advieswerkzaamheden (onderhandelingen, zakenrechtelijke opzet, bouw- en adviescontracten, anterieure overeenkomsten) en de andere helft uit de procespraktijk (geschillenbeslechting bij de rechtbank en arbitrage).

Hein heeft verder professionele ervaring in geothermie en biomassa projecten en in industrieel aanneming van werk (waaronder sloop).

Hein heeft oog voor cliënt, details en kansen en is resultaatsgericht. Hij heeft plezier in complexe projecten en is enthousiast, open en direct met flinke dosis humor. Risico beheersing staat voorop: conflict vermijdend als het kan, terriër als het moet.

Hein is regelmatig gastdocent bij het IBR en de AvdR. Hij is sinds 1997 lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten en sinds 2015 lid van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Klik hier voor de geregistreerde rechtsgebieden van Hein.